Csaba Horvath en Julian van Overdam winnen OKU

  Csaba Horvath wint OKU
  De 44e editie van het OKU heeft twee winnaars gekregen met elk 5 punten. Net als vorig jaar behoort de Hongaarse GM Csaba Horvath tot de nummers 1. De andere naam is iets verrassender: Julian van Overdam.

  Bij aanvang van ronde 6 stond Csaba Horvath een half punt voor. Hugo ten Hertog wilde er wel een partij van maken en dat gebeurde ook; in de slotstelling had Hugo een stuk tegen drie pionnen maar de vrede werd wel getekend. Hugo was op deze manier verzekerd van de SGS-titel.
  Jozsef Horvath, broer van de winnaar, en Twan Burg kwam niet langszij door onderling gelijk te spelen. Julian slaagde er wel in; daar had hij wel veel geduld voor nodig tegen Simon Elgersma en een fraai slot met een ingesloten zwarte koning. Acht spelers maar liefst delen de derde plaats.

  In groep B wonnen Robert Krouwel en Manuel Smit. Robert kwam in de laatste ronde goed weg met remise, terwijl Manuel in een mooie en zeer attractieve partij de winst pakte in het eindspel T+L+2 pionnen tegen de dame.

  Groep C kende maar één winnaar, de jonge Jessie Mang van Moira-Domtoren. Zij legde de basis voor haar zege in de vijfde ronde na een fraaie overwinning op Sven van der Vliet.