Peter Lombaers bovenaan na tweede dag

    Met ingang van de laatste twee ronden gaat in groep A slechts één speler aan de leiding. Veel spelers, ook diverse broodschakers, kozen voor een bye en konden dus niet op de perfecte score komen. Peter Lombaers deed dit wel. In zijn middagpartij overrompelde hij de Hongaarse GM Imre Balog, en daarna won hij de partij tegen rivaal in de interne Lars Ootes. Achter Peter, die niet alleen een thuiswedstrijd speelt als speler van Paul Keres, maar ook nog eens op een steenworp afstand woont, staan 5 spelers op 3½ punt. Dit zijn Hugo ten Hertog, zijn komende tegenstander, en verder landgenoten Thomas Beerdsen en Floris van Assendelft, en grootmeesters Vadim Malakhatko en Csaba Horvath.

    Groep B kent ook exact één koploper: Daan Binnendijk, eveneens met 4 punten. Drie mensen, Frank Lambregts, Bas de Boer en Frank Heinen, zitten hem op de hielen. In groep C voeren Mike Ruitenbeek, Anne Bert ten Kate en Reimer Weits gezamenlijk het veld aan, met 3½ punt.