Inschrijving geopend!

  De OKU-organisatie is bij elkaar geweest en we zijn er helemaal klaar voor. Laat de inschrijvingen dus maar komen! Het inschrijfformulier vind je hier. Er zijn trouwens al aardig wat aanmeldingen binnen, waaronder van twee grootmeesters en een meester.

  Ten opzichte van vorig jaar is heel veel hetzelfde. Financieel hebben we een kleine jas uitgedaan, maar blijft er een aantrekkelijk pakket over voor professionals, club- en huisschakers. Mede dankzij trouwe subsponsors en donateurs. Mocht je het OKU ook willen steunen of tips hebben over sponsors, dan houden we ons aanbevolen. Mail ons voor de mogelijkheden!

  De deelnemers van de afgelopen jaren hebben een mail gekregen met alle informatie. Een afschrift vind je hieronder.

  Groet, namens alle organisatoren,
  Jan Jaap

  Beste schaker,

  Je hebt in de afgelopen jaren meegedaan aan het Open Kampioenschap van Utrecht (OKU). Ook dit jaar organiseert S.V. Paul Keres dit sterke, gezellige en centraal gelegen weekendtoernooi, van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni 2019, in het Utrechts Stedelijk Gymnasium. Wij hopen van harte dat je weer meedoet!

  Het OKU 2019 heeft helaas geen hoofdsponsor. Dit biedt natuurlijk ruimte voor organisaties die voor relatief weinig geld veel exposure willen in de schaakwereld, hun bekendheid willen vergroten onder slimme jonge mensen of gewoon de schaakwereld een warm hart toedragen. Mocht je suggesties hebben voor een last-minute sponsor, dan kan je dat doorgeven via oku@paulkeres.nl!

  Daarnaast bieden we sympathisanten van het OKU de mogelijkheid om het toernooi de steunen middels de Club van Honderd. Informatie daarover verschijnt binnenkort op www.paulkeres.nl/oku.

  Zoals in de afgelopen jaren is er een A-groep (vanaf 1850), een B-groep (tussen 1500 en 1900) en een C-groep (tot 1600). Deze relatief kleine ratingverschillen leveren telkens spannende gevechten op. In deze groepen zijn diverse prijzen te winnen, naast de hoofdprijzen ook ratingprijzen en uiteraard de befaamde schoonheids-, spektakel- en beduvelprijzen. Deze worden onder meer mogelijk gemaakt door New In Chess.

  Daarnaast bieden we net als in 2018 de mogelijkheid om in vierkampen te spelen. De rondes voor de vierkamp zijn op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zondagmiddag, dus tegelijk met ronde 1, 3 en 6 van het hoofdtoernooi. De vierkampen worden op rating ingedeeld en zijn alleen toegankelijk voor volwassenen.

  Veel deelnemers komen met clubgenoten naar het OKU. Om dit te stimuleren is er een teamprijs: de beste score van vier clubgenoten, die zich vooraf als team hebben gemeld, wordt beloond. Het maakt daarbij niet uit of die score in de A-, B- of C-groep is behaald. De inhoud van de prijs wordt later bekend.

  Zoals altijd zijn de altijd gewaardeerde boekenstalletjes er weer, evenals live-uitzending op 16 borden, de combinatie met het SGS-kampioenschap en de gelijktijdige SGS-bekerfinale. Het belooft een volle bak te worden tussen 31 mei en 2 juni 2019.

  Bovenstaande informatie vind je ook op www.paulkeres.nl/oku. Zoals gezegd zijn je inschrijvingen van harte welkom via de website. De directe link naar het inschrijfformulier is deze: http://www.paulkeres.nl/oku/?page_id=533.

  Houd de site in de gaten voor meer nieuws! Voor vragen kan je contact opnemen via oku@paulkeres.nl.