Vierkampen!

    Het OKU is een van de oudste weekendtoernooien van Nederland, maar uiteraard blijven we vernieuwen. Steeds vaker horen we van oudere schakers de vraag of we ook vierkampen organiseren. Aan die wens gaan we nu voldoen. Wij hopen het OKU daarmee aantrekkelijker te maken voor wie er graag bij wil zijn, maar het wat rustiger aan wil doen.

    De vierkampen staan alleen open voor oudere (zeg 50+, maar daar gaan we soepel mee om) deelnemers en worden gespeeld tijdens ronde 1 (vrijdagavond), ronde 3 (zaterdagmiddag) en ronde 6 (zondagmiddag). Inschrijfgeld is 15 euro, de eerste prijs van elke groep is 30 euro. De groepen worden op rating ingedeeld. Een bye is uiteraard niet mogelijk. De partijen tellen, net als bij het hoofdtoernooi, mee voor de KNSB-rating.

    Wij doen ons best om iedereen in te delen, maar als we op een onhandig aantal spelers uitkomen, zullen we even vragen of iemand toch niet liever in het hoofdtoernooi wil spelen. Ook kan het voorkomen dat de laagste groep groter is dan vier spelers. Natuurlijk worden er dan wel gewoon drie ronden gespeeld.

    Komt allen!